Obavijest o zaštiti privatnosti

Obavijest o zaštiti privatnosti za internetske stranice VELUX Grupa poštuje i štiti vašu privatnost. U nastavku možete pročitati kako postupamo s vašim osobnim podacima.
 

U ovoj VELUX Grupa Obavijesti o zaštiti privatnosti opisano je postupanje s podacima koji se dobivaju ili prikupljaju putem naših digitalnih platformi, koje zajedno omogućuju posjetitelju mrežni pristup našim uslugama i njihovu uporabu. Ova Obavijest o zaštiti privatnosti tvrtke VELUX Commercial Deutschland GmbH u skladu su s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a 2016/679 (GDPR) i zakonom Republike Hrvatske.

VELUX Commercial Deutschland GmbH odgovorna je za prikupljanje, pohranu i obradu vaših podataka. Nekeinformacije tražimo izravno od vas, a neke se prikupljaju automatski. Naša matična tvrtka osnivač je VELUX A/S registrirana u Danskoj pod brojem 30003519 s uredom u Aadalsvej 99, DK-2970 Hoersholm.


1. Zakonska osnova za obradu podataka
 

Kada obrađujemo podatke o vama radi ugovora ili potencijalnog ugovora s vama, postoji zakonska osnova radi kojih je za izvršenje ugovora to nužno. Ako je zakonska osnova za obradu podataka privola (suglasnost), imate pravo povući privolu u bilo kojem trenutku, ali to ne utječe na pravo VELUX Commercial Deutschland GmbH da obrađuje podatke prije povlačenja privole. Ako dijelimo vaše podatke s agencijama zakonodavne vlasti, dijelimo vaše podatke jer smo to obavezni činiti po zakonu.

2. Razlozi i svrha prikupljanja podataka
 

U nastavku su navedene glavne kategorije podataka koje VELUX Commercial Deutschland GmbH prikuplja te glavne svrhe prikupljanja podataka:

2.1 U sklopu općenitog poslovanja društva VELUX Commercial Deutschland GmbH

Prikupljamo osobne podatke o fizičkim osobama, kupcima, zaposlenicima, dobavljačima (uključujućidruge pružatelje usluga), i ostalim uključenim dionicima. Ti podaci mogu uključivati ime i prezime fizičke osobe, podatke za kontakt i druge informacije potrebne u svrhu poslovanja s vama ili vašom organizacijom.
 

2.2 Marketinške komunikacije
 

Uz vašu suglasnost, ako je to potrebno, možemo upotrijebiti osobne podatke da bismo vas obavijestili o poslovanju, proizvodima i uslugama društva VELUX Commercial Deutschland GmbH. Za prethodno navedene svrhe osmišljavamo marketing prilagođen vašim preferencama i profilu koji će biti baziran na vašim kontakt informacijama, povijesti pretraživanja, informacijama o kupnji i pretplatama; kao što su ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt broj, povijest narudžbi, jedinstveni identifikatori broj kolačića (cookieID) ili uređaja (deviceID) i praćene povijesti pretraživanja na temelju tih jedinstvenih identifikatora. Imajte na umu da ova lista nije konačna i da možemo koristiti bilo koje osobne informacije prikupljene tijekom vaše komunikacije sa VELUX Commercial Deutschland GmbH i našim web stranicama, mobilnim aplikacijama, proizvodima i uslugama.

Ako ne želite da VELUX Commercial Deutschland GmbH upotrebljava vaše osobne podatke na navedeni načinili ne želite da vam se šalju ikakve dodatne informacije, jednostavno i besplatno možete u bilo kojem trenutku otkazati pretplatu na naše vijesti. Poveznicu za otkazivanje pretplate možete pronaći na dnu svakog emaila ili nas možete kontaktirati putem e-pošte (info@veluxcommercial.hr) ili pošte radi otkazivanja pretplate.

 

2.3 Anketiranje posjetitelja i kupaca
 

Možemo prikupljati osobne podatke posjetitelja naših internetskih stranica ili kupaca kao dio istraživanja o uslugama i proizvodima tvrtke VELUX Commercial Deutschland GmbH. Te se informacije neće upotrebljavati za marketinšku komunikaciju bez vašeg dopuštenja.

3. Kako prikupljamo vaše informacije
 

Prikupljamo podatke koje nam dajete kada od nas zatražite proizvode, usluge ili informacije, registrirate se kod nas, sudjelujete u javnim raspravama ili drugim aktivnostima na našim internetskim stranicama ili aplikacijama, odgovorite na ankete za kupce ili na drugi način ostvarite interakciju s nama. Prikupljamo podatke raznim tehnologijama kao što su kolačići, prema našim Pravilima o kolačićima.

 

3.1 Poveznice na druge internetske stranice
 

Ova internetska stranica sadržava poveznice na druge internetske stranice (kao što su LinkedIn, Instagram, YouTube) na koje se ova Obavijest o zaštiti privatnosti ne odnose. Imajte na umu da ne preporučujemo druge internetske stranice i njihov sadržaj. Preporučujemo vam da pročitate izjavu o privatnosti svake internetske stranice koju posjetite.

 

4. Dijeljenje vaših podataka s drugim društvima
 

VELUX Commercial Deutschland GmbH je dio VELUX Grupe koja posluje globalno. Vaše osobne podatke možemo dijeliti interno u VELUX Grupi, ali samo ako su potrebni za ostvarivanje svrhe za koju obrađujemovaše osobne podatke. Svi subjekti u VELUX Grupi su potpisali Sporazum o obradi podataka koji osigurava da se uvijek slijede isti postupci prilikom obrade osobnih podataka, osiguravajući tako održavanje istog nivoa sigurnosti kroz cijelu grupu.

 

Možemo dijeliti vaše informacije sa odabranim parterima uključujući:
 

Poslovne partnere, dobavljače i proizvođače s kojima surađujemo, kao na primjer službe za korisnike i isporuku, podršku web-stranice i usluge poslužitelja.
 

Davatelje tehničkih usluga, kao na primjer analitike, tehnologije za praćenje i određivanje ciljanih skupina te re-targeting tehnologije i pružatelja usluga tražilice koji nam pomažu u poboljšanju i optimizaciji naših platformi.
 

Oglašivače i reklamne mreže koje zahtjevaju podatke da mogu odabrati relevantne oglase za vas i druge, ako ste dali pristanak.
 

Društvene mreže, ako je potrebno pri procesuiranju i ako ste dali pristanak.
 

S trećim stranama radi osiguranja zaštite i sigurnosti naših kupaca, zaštite naših prava i imovine, usklađivanja sa zakonskim postupcima ili drugim slučajevima, ako smatramo u dobroj vjeri da je otkrivanje zakonom propisano.
 

Kada surađjuemo sa vanjskim pružateljima usluga kod obrade vaših podataka, sklapamo Sporazum o obradi podataka. Pružateljima usluga je zabranjeno koristiti vaše osobne podatke u druge svrhe osim onih koje smo mi zatražili ili koje su zakonom propisane.
 

Vaše osobne informacije su pohranjenje na serverima koji se nalaze u Europskoj Uniji.
 

Primatelji van Europske unije:
 

Pri korištenju ili otkrivanju osobnih podataka prenesenih iz Europske unije pridržavamo se Europsko-američkog i Švicarsko-američkog sustava zaštite privatnosti, koristimo standardne ugovorne klauzule odobrene od strane Europske komisije, usvajamo druga sredstva u skladu sa zakonima Europske unije za osiguranje odgovarajućih zaštitnih mjera ili dobijemo vaš pristanak.

 

4.1 HubSpot Mi upotrebljavamo HubSpot, softver društva HubSpot Inc. iz SAD-a, za svoje aktivnosti internetskog oglašavanja, primjerice, slanja biltena. Ovaj se softver upotrebljava u kontekstu dolaznog (inbound) marketinga i pomaže nam u statističkim analizama i procjenama ponašanja prijavljenog korisnika da bismo mogli bolje uskladiti svoje marketinške strategije i optimirati sadržaj koji vam se prikazuje. Upotrebljavaju se kolačići. Za dodatne informacije obratite se društvu HubSpot Inc. Uvjeti uporabe i Obavijest o zaštiti privatnosti nalaze se na adresama http://www.hubspot.com/terms-of-service i http://www.hubspot.com/privacy-policy. Sve informacije koje prikupljamo podliježu ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti.


HubSpot podliježe sustavima zaštite privatnosti TRUSTe's EU-US. i Swiss-U.S. Privacy Shield Frameworks.

 

5. Vaše kontrole i izbori
 

Dajemo vam pravo na određene kontrole i izbore povezane s našim prikupljanjem, obradom i dijeljenjem vaših podataka. U skladu s lokalnim zakonom, vaše kontrole i izbori mogu uključivati:
 

• Možete promijeniti svoje izbore u smislu pretplata, vijesti i upozorenja.
 

• Možete izabrati želite li od nas primati marketinšku komunikaciju o proizvodima i uslugama za koje smatramo da bi vam mogle biti zanimljive.
 

• Možete izabrati hoćemo li dijeliti vaše osobne podatke s drugim društvima da bi vam ona mogle slati marketinšku komunikaciju o svojim proizvodima i uslugama.
 

• Možete izabrati želite li primati ciljane oglase mnogih oglašivačkih mreža, razmjene podataka, analitike marketinga i drugih pružatelja usluga.
 

• Možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima koje posjedujemo da biste ispravili neispravne ili nepotpune podatke te u određenim situacijama možete zatražiti brisanje svojih podataka iz naše evidencije, ograničavanje korištenja ili prijenos podataka (Prava osobe, "Rights of the individual"). Također, možete se usprotiviti obradi svojih osobnih podataka.
 

• Možete ostvariti svoje kontrole i izbore ili zatražiti pristup svojim osobnim podacima kontaktiranjem službe za korisnike ili praćenjem uputa navedenih u komunikaciji koja vam je poslana. Imajte na umu da vam u slučaju da nam ne dopustite prikupljanje svojih osobnih podataka možda nećemo moći isporučiti određene proizvode i usluge te neke od naših usluga možda neće moći uzeti u obzir vaše interese i preferencije.
 

 

6. Sigurnost, integritet i čuvanje podataka
 

Sigurnost, integritet i povjerljivost vaših informacija izrazito su nam važni. Naša je Grupa provela tehničke, administrativne i fizičke sigurnosne mjere koje su osmišljene za zaštitu informacija od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe i izmjene. S vremena na vrijeme pregledavamo svoje sigurnosne postupke da bismo razmotrili odgovarajuće nove tehnologije i metode. Imajte na umu da, unatoč našim najvećim naporima, nikakve sigurnosne mjere nisu savršene ili neprobojne. Vaše ćemo osobne podatke čuvati koliko je potrebno za ispunjavanje svrha navedenih u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti, osim ako je dulji rok čuvanja zakonom propisan ili dopušten. Redovito ćemo ažurirati informacije.

 

7. Prijenos, čuvanje i globalna obrada podataka
 

Naša tvrtka dio je VELUX Grupe koja posluje globalno i može prenijeti vaše osobne podatke pojedinačnim društvima ili trećim osobama na lokacijama diljem svijeta u svrhe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti. Na svim lokacijama na koje prenosimo ili na kojima čuvamo ili obrađujemo vaše osobne podatke poduzet ćemo razumne mjere za zaštitu privatnosti vaših osobnih podataka. Osim toga, pri korištenju ili otkrivanju osobnih podataka poslanih iz Europske unije pridržavamo se načela E.U-U.S. i Švicarska-U.S. okvira zaštite (EU-U.S. and the Swiss-U.S. Privacy Shield Frameworks), upotrebljavamo standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija i provodimo druge mjere prema zakonu Europske unije radi osiguranja prikladne zaštite ili ishodimo vašu privolu.
 

Vaši osobni podaci spremljeni su na serverima koji se nalaze u Europskoj uniji.

 

8. Izmjene ove Obavijesti o zaštiti privatnosti
 

S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu Obavijest o zaštiti privatnosti da bismo obuhvatili najnovije tehnologije, prakse u industriji i regulatorne zahtjeve ili zbog drugih svrha. U svakom trenutku, najnovija verzija Obavijesti o zaštiti privatnosti bit će objavljena na našim digitalnim platformama. Stoga preporučamo da redovito čitate našu Obavijest o zaštiti privatnosti. Kada je to po zakonu potrebno, zatražit ćemo vašu privolu.

 

9. Komentari i pitanja
 

Ako imate komentar ili pitanje o ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti, kontaktirajte VELUX Commercial Deutschland GmbH : info@veluxcommercial.hr.

 

Možete podnijeti pritužbu na način na koji smo upotrebljavali vaše osobne podatke. Ako smatrate da nismo uspjeli riješiti pritužbu na zadovoljavajući način, možete podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, telefon 01/4609-000, e-pošta: azop@azop.hr, www.azop.hr.

 

10. Podaci za kontakt
 

Ovu internetsku stranicu posjeduje i vodi VELUX Commercial Deutschland GmbH.

VELUX Commercial Deutschland GmbH možete kontaktirati slanjem pošte na prethodno navedenu poslovnu adresu, e-poštom na info@veluxcommercial.hr. Ova Obavijest o zaštiti privatnosti zadnji put je ažurirana u 2021.