Sustavi za zaštitu od pada za svjetlosne kupole

 

Radi pouzdane zaštite osoba koje rade na krovu od pada kroz elemente za dnevno svjetlo VELUX Commercial svjetlosne kupole mogu se opremiti sustavima za zaštitu od pada za razne sigurnosne stupnjeve. Ovisno o izvedbi ti su sustavi već tvornički montirani ili se mogu naknadno postaviti. Dodatno, ovi sustavi omogućuju i učinkovitu zaštitu od provale. Sustavi su ispitani putem njemačkog strukovnog udruženja (BG), certificirani prema GS-BAU-18 i udovoljavaju zahtjevima ASR 2.1.


Za maksimalnu sigurnost prije svega preporučujemo trajne sustave s kolektivnim djelovanjem (sigurnosni stupanj 2 – 5). Takvi sustavi nude maksimalnu zaštitu već i tijekom faze grube gradnje i sprječavaju pogonske smetnje pri budućim radovima na krovu.

 

U te se sustave, primjerice, ubrajaju dinamička mreža za zaštitu od propadanja LK-DDN. Mrežna konstrukcija s inovativnom i jedinstvenom kombinacijom učvrsne konzole koja apsorbira energiju i objektivnim postupkom ispitivanja kao vrhunski proizvod među našim sustavima za zaštitu od pada nudi niz prednosti. LK-DDN odgovara svim varijantama VELUX Commercial nastavnih vijenaca te čak i proizvodima svih drugih proizvođača neovisno o materijalima i geometrijama. Osim toga, mreža se vrlo jednostavno montira, sama se osigurava i može se prilagoditi svakoj svjetlosnoj kupoli. Moguća je trenutna isporuka pet standardnih veličina sa skladišta. Time vam jamčimo ne samo najvišu razinu zaštite, već prije svega i maksimalnu fleksibilnost za vaš ravni krov.

 

VELUX Commercial je razvio 5-stupanjski postupak za procjenu rizika vašeg krova, koji uključuje ispitivanje nosivosti, montažu, primopredaju i dokumentaciju, te tako profitirate od cjelovitog sigurnosnog koncepta za vaš ravni krov.

Asortiman sustava za zaštitu od pada za svjetlosne kupole

Steel grid system


Steel grid mats


LK-DSD


LK-DDN


LK-DDS ROUND