Komponente za odvođenje dima i topline (RWA) i ventilacijske komponente za svjetlosne kupole

 

Svjetlosne kupole ne služe samo za osvjetljenje već imaju i važnu funkciju u prirodnoj ventilaciji i odimljavanju. S dodatnim upravljačkim elementima gotovo svaka VELUX Commercial svjetlosna kupola može se jednostavno primijeniti u tu svrhu. VELUX Commercial-ove komponente za odvođenje dima i topline (RWA) kao i ventilacijske komponente dostupne su kao naprave za odvođenje dima i topline, samo naprave za ventilaciju ili kao kombinacija obje funkcije. Mogu se koristiti na raznim nastavnim vijencima i kupolama, a po želji mogu se pokretati na električni ili pneumatski pogon.


Opremljene VELUX Commercial-ovim komponentama za odvođenje dima i topline (RWA) i ventilacijskim komponentama za svjetlosne kupole one se mogu nadograditi u naprave za prirodno odvođenje dima i topline (NRWG) čime se postiže učinkovito odvođenje dima i topline za razne uvjete primjene prema DIN EN 12101-2. Svjetlosna se kupola u slučaju požara automatski otvara i omogućuje vrlo dobru aerodinamičnu površinu za odvođenje dima.


Sve se naprave za prirodno odvođenje dima i topline (NRWG) – s odgovarajućim dodatnim napravama – opcionalno mogu koristiti i za svakodnevnu ventilaciju. Ovisno o potrebi, svjetlosna se kupola može pokretati električnim pogonom putem motornog mehanizma za otvaranje ili pneumatskim pogonom putem cilindra za podizanje. Za dodatni komfor mogu se ugraditi i upravljački elementi s uklopnim satom te uređajima za dojavu vjetra i kiše.


Rado ćemo vas savjetovati pri odabiru odgovarajućih komponenata za odvođenje dima i topline i ventilacijskih komponenata za svjetlosne kupole u vašem individualnom građevinskom projektu.

Asortiman komponenata za odvođenje dima i topline (RWA) i ventilacijskih komponenata za svjetlosne kupole

SHEV Pneumatic


SHEV Electro