Sustavi za zaštitu od pada za svjetlosne trake

 

Radi veće sigurnosti tijekom radova montaže i održavanja na krovu VELUX Commercial nudi funkcionalna rješenja za sustave zaštite od pada za svjetlosne trake. Naprave za zaštitu od propadanja za svjetlosne trake s trajnim, kolektivnim zaštitnim učinkom radi uspostave prometne sigurnosti na krovovima ispitane su putem njemačkog strukovnog udruženja (BG), certificirana u skladu s GS-BAU-18 i udovoljavaju važećim normama i propisima (npr. DIN 4426:2017-01, Smjernice za radna mjesta ASR A2.1, propis DGUV-a 38 i pravilo DGUV-a 101-016). I zakonodavac propisuje obvezno osiguranje elemenata za dnevno svjetlo koji konstrukcijski nisu sigurni od propadanja.


Ovisno o izvedbi – ugradnja u svjetlosnu traku ili u poklopce – sustavi se postavljaju tijekom montaže svjetlosne trake ili u okviru dodatnog opremanja. Kod ugradnje ispod svjetlosne trake mreža se može djelomično ukloniti još u fazi grube gradnje.

 


Da bi se unatoč sustavu za zaštitu od pada očuvala privlačna estetika vaših svjetlosnih traka, naši sustavi imaju osobito suptilnu konstrukciju uz kontinuiranu visoku zaštitu. Na taj način prinos dnevnog svjetla ostaje gotovo u potpunosti zadržan.

 


Osim učinkovite zaštite od propadanja neki sustavi istovremeno pružaju zaštitu i od tuče, udaraca, topline ili su otporni na provalu. Sustavi za zaštitu od pada za svjetlosne trake pravi su talenti u mnogim aspektima.

 


Ako se na vašem krovu već nalaze svjetlosne trake, ni to nije problem: Sigurnosni sustavi u pravilu se mogu naknadno ugraditi i montirati odnosno mogu se montirati tijekom sanacijskih radova.

Asortiman sustava za zaštitu od pada za svjetlosne trake

LB-DSL


VARIO-PROTECT


VARIO-PROTECT 120 VWS


VARIO-SAFEGUARD